gay erotic massage germany pisk på stjärten

Den femte dagsetappen mellan Uralbergen och Portugal blev utan tvekan den mest händelserika så här långt för Team FastestXEurope. Den innehöll det mesta, positiva som negativa upplevelser. Till den senare kategorin hörde att Måns Möller fick en backspegel i ryggen när en lastbil från Ukraina var nära att ramma cyklisterna. Måns lyckades emellertid parera påkörningen och på något mirakellöst sätt så slapp han en flygtur rakt ut i geografin. Efter en välbehövlig andhämtningspaus med anledning av den obehagliga incidenten kunde gruppen på skakiga ben så småningom fortsätta vidare mot etappmålet Razkassovo.

Som planerat blev det en väldigt lång dag för cykelteamet. Från Penza till Razkassovo är det ju km och eftersom vägen var usel under stora delar av sträckan så blev farten lidande.

Teamet fick även många ofrivilliga stopp p. Dagens mest glädjande nyhet var att Team FastestXEurope passerade milstolpen km, något som skedde drygt halvvägs in i den femte dagsetappen. Det här skulle naturligtvis uppmärksammas lite extra och det låg därför på serviceteamets ansvar att ordna en flaska champagne för det historiska ögonblicket.

En lätt uppgift, för hur svårt kan det vara att få tag i alkohol i Ryssland? Det visade sig nämligen att I rask takt nobbades därför teamets servicemän i fem olika handelsbodar mitt ute i den ryska spenaten innan lagets chaufför Vladimir till slut lyckades trötta ut en äldre kvinna i en liten byrestaurant. Det krävdes emellertid tio minuters utnötningstaktik och ett villkor om att flaskan endast fick lämna restauranten om den låg väl dold i en ryggsäck. Där sprack alltså ännu en fördom om Ryssland….

Det var fem väldoftande cyklister som radade upp sig framför det minst sagt udda hotellet Dom Soni Maissevoy i Rassakozovo för att låta sig fotograferas tillsammans med ägarinnan innan avfärden på den sjätte etappen. När Team FastestXEurope anlände till hotellet kvällan innan kunde de snabbt konstatera att lokalen hade sett sina bästa dagar.

Ordet renovering var knappast den första glosa som cyklisterna tänkte på när de försökte parera hålen i golven för att ta sig in i de slitna rummen.

Tapeterna i hallen upplyste dessutom att byggnaden antingen var väldigt gammal eller att hotellet hade anlitat en påtänd rysk version av Ernst Kirchsteiger som inredningsarkitekt. Det fanns alltså inga yttre detaljer på Hotel Dom Soni Maissevoy som avslöjade att Team FastestXEurope senare samma kväll skulle få resans så här långt absolut bästa service.

Ett helt hov stod nämligen uppställda i köket hela byn? Och när de diskret nämnde ordet tvätt så var det ägarinnan själv som förbarmade sig över Måns Möllers skitiga cykelbyxor och senare såg till att gruppens nytvättade kläder hängde prydligt utanför rummen.

Ett jobb som hotellet dessutom vägrade ta betalt för. Det största minnet från kvällen var emellertid inte den fantastiska servicen, utan den scenshow som gruppen bjöds på efter middagen. Precis bakom matsalen fanns nämligen en liten trädgård anpassad för bröllop och där hade man byggt en mindre inomhusfontän, vattenstrålar som dansade till tonerna av rysk folkmusik!

Några timmar senare skulle Per-Anders dessutom fylla år och man kan väl lugnt påstå att han fick ett födelsedagskalas som han aldrig skulle glömma!

Det var efter 90 km av den sjunde dagsetappen av världsrekordförsöket genom Europa som den välbekanta skylten dök upp framför cyklisterna, det gula M: I normala fall har cykelteamet haft en mycket god disciplin med depåstopp var femtionde kilometer och lunchbreak vid km.

Skylten med det gyllene M: Det låg nu alltså på serviceteamets ansvar att åka i förväg för att ro beställningen i hamn. Att beställa hamburgare ute på den ryska landsbygden hör emellertid inte till de allra enklaste uppgifterna man kan ta sig an, tillgången på engelsk språkbegåvning är ju väldigt begränsad i den här delen av landet.

Trots en fem minuter lång diskussion, ibland hätsk, ibland pedagogisk, blev resultatet ändå inte det som serviceteamet önskade. Istället för fem meal och fem extra burgare, dök det nämligen upp tolv! Big Mac Meal upp framför de förvånade cyklisterna. Team FastestXEurope uppskattade naturligtvis överskottet på kalorier, men den allra gladaste var utan tvekan ägaren av McDonalds i Jelets. En ung man som såg alla rubel ramla ner i årsomsättningen, och av den anledningen ville ta en selfie med sina långväga gäster.

Lagets coach, Christer Skog, fick dessutom signera den gästbok som alltid kom fram vid de speciella tillfällen då prominenta gäster passerade snabbmatsrestaurangen. I och med dagens vindpinade etapp genom södra Ryssland så har Team FastestXEurope lagt km bakom sig på sju dagar. Under nästa etapp väntar ännu mer motvind, men kanske även nya frestelser..?

Ni vet den där klassiska sketchen där fyra nobla män försöker överträffa varandra i hur usla deras uppväxtförhållanden var, typ: Lagets coach, Christer Skog, ville naturligtvis inte vara sämre: I och med dagens etapp så har de hunnit tillryggalägga över km, d. Trots alla småskavanker så är teamet ändå vid mycket gott mod och humöret är på all-time-high. De befinner sig ju endast km ifrån den vitryska gränsen och om allt går som planerat så kommer Team FastestXEurope fram dit redan i kväll. Som tack för detta bidrag så får ni en videohälsning från Team FastestXEurope när de sitter runt frukostbordet!

Det kändes som i går då Christer Skog satt på sitt stamfik Pappas Deli på Lilla Essingen och entusiastiskt förklarade för sina lagkamrater att cyklingen genom Ryssland skulle gå som en dans.

Resultatet blev det motsatta. En konstant motvind har nämligen punktmarkerat Team FastestXEurope nästan hela vägen till grannlandet Vitryssland.

Gårdagsetappen fram till Novozybkov blev speciellt tuff då landskapet oftast bestod av vindpinade åkrar och det enda vindskyddet de kunde hoppas på var om det stod en brunstig mjölkko i vindriktningen.

Om allt går som planerat, d. Såvida nu Christer Skog inte har jinxat även de vitryska vädermakterna…. På grund av den rådande säkerhetssituationen i det närliggande Centralasien det är i alla fall den ursäkt som det övriga teamet hänvisar till så har Pelle bara tillåtelse att dra en daglig ordvits. Typ den deal som Gert Fylking på Radio Rix hade när han bara fick dra en underbältet-historia fredagsfräckisen i veckan.

Och när Team FastestXEurope senare samma kväll sammanfattade sin dag så kunde de konstatera att de cyklat med en genomsnittsfart på nästan 30 km i timmen, deras klart snabbaste etapp så här långt. Den tionde etappens stora diskussionsämne var annars gränsövergången mellan Ryssland och Vitryssland. Samtliga lagmedlemmar i teamet ville ju vinna det prestigefyllda spurtpriset in i Belarus. Enligt Coach Skog så var det han själv som snuvade sina lagkamrater på priset bestående av evig ära, men eftersom inga kameror av förklarliga skäl användes under upploppsrakan så går det ej att få bekräftat.

Å andra sidan kan ingen heller vara riktigt säker på var gränsen gick, det existerade ju ingen gränskontroll! I flera månader hade teamet därmed oroat sig helt i onödan för denna gränspassage. Med facit i hand så var det många fördomar om Vitryssland som begravdes under den första dagsetappen i landet.

Vägarna var utmärkta, internetuppkopplingen på topp och butikerna välsorterade. Endast det udda bokstäverna på vägskyltarna avslöjade att de befann sig i Vitryssland och inte på en trendig galleria i den svenska huvudstaden. Människorna var dessutom precis lika vänliga som under hela cykelresan från Uralbergen, ett faktum som inte minst gällde receptionisten på det hotell i den vitryska metropolen Kalinkavichy där teamet övernattade.

Hon tog nämligen hela gruppen under sina vingar och ledde dem till stadens mest prisvärda restaurant då hungern slog till senare på kvällen. Eller som Pelle Lissollas, ordvitsarnas Ayatolla, utryckte saken: Tony har en tidigare bakgrund som cyklist, men nu är han framförallt Team FastestXEuropes cyklande läkare. Under vår cykeltur genom USA för två år sedan så hamnade det på min lott att plåstra om hans bak, men nu ligger det ansvaret på Dr Duberg!

En mycket lättad Christer Skog får nästan något religiöst i blicken när han beskriver sin lagkamrat och det känns som att superlativen inte riktigt räcker till för att göra Tony Duberg rättvisa. Om man fortsätter på samma tema så har Team FastestXEuropes världsrekordförsök på cykel genom Europa med största tydlighet visat upp sin baksida under de senaste etapperna. Hans humör verkar ändå vara på topp för i samma veva frågar han sin läkare om han möjligtvis kan få ett bokmärke eller en liten leksak när behandlingen är över.

Enligt lagets coach Christer Skog så var det endast fyra procents chans att de skulle få en motvind genom Vitryssland. Landets geografi med en högsta punkt på trehundra meter gör att vindarna ofta får fritt spelrum och man blir därför väldigt utsatt som cyklist. Tidsmässigt ligger Team FastestXEurope fortfarande på tidsschemat för att slå världsrekordet på cykel genom Europa, men de har alltså fått slita hårt för varje kilometer. Om allt går som planerat så lämnar gruppen Vitryssland bakom sig redan under nästa dagsetapp för att rulla in i Polen.

Därefter är vägvalet fortfarande öppet för hur de ska ta sig vidare mot slutmålet Cabo da Roca i Portugal. Väderprognosen säger emellertid att även den tolfte dagsetappen ska ge Team FastestXEurope tung motvind. Den cyklande läkaren Tony Duberg fixar det mesta, men tyvärr kan inte ens han påverka vädrets nycker…. Googlar man ordet omtänksam så får man fram en bild av Vladimir Soleyov, den ryske guide som Team FastestXEurope anlitade för att på smidigast möjliga sätt cykla genom Ryssland och Vitryssland.

Petersburg har ett späckat schema med att serva andra cyklister över hela Europa. Vladimir har varit oerhört värdefull för världsrekordförsöket och han hade framförallt en nyckelroll vid den tålamodskrävande gränspassagen över floden Bug, vattendraget som skiljer Vitryssland från Polen. Teamet råkade ut för ännu en tung dag med motvind som försenade deras ankomst till den vitryska gränsstaden Brest.

Ursprungsplanen var att därifrån korsa gränsen till den polska grannstaden Terespol och fortsätta ytterligare 40 km genom Polen för att ta vara på dygnets alla ljusa timmar. Det teamet emellertid inte hade kalkylerat med var den extrema byråkratiska process som krävdes för att ta sig den korta sträckan över floden Bug.

Vladimir hade en nyckelroll i denna byråkratiska migränattack med sin ryska språkbegåvning och sitt lugn. Där skulle all utrustning lastas om till den följebil från Skoda som energiknippet Sylvia Kernn erbjudit sig att köra ner från Sverige. När Team FastestXEurope till slut, efter km tung motvind i kombination med fem! Men tack vare den otroliga hjälp som cyklisterna fick av Vladimir och Sylvia Krenn så lyckades cyklisterna ändå samla den kraft som behövdes för att packa om bilarna på natten och mirakulöst nog gå till sängs på rätt sida av dygnet.

Sylvia hade fixat allt. Hon hade bokat hotell till cyklisterna och såg även till att en middag väntade på hotellet med en överraskande förrätt i form av Leksandsbröd och kaviar! Dessvärre tvingades gruppen ta adjö av både Sylvia och Vladimir på natten, då de båda hade andra uppdrag som väntade. Att inte ha tillgång till deras support kommer att kännas nästan lika jobbig som den motvind som har följt gruppen hela vägen från Uralbergen.

Team FastestXEurope tackar Sylvia och Vladimir för deras ovärderliga insatser och hoppas att deras vägar snart korsas igen. Dock ej på gränsbron över floden Bug mellan Vitryssland och Polen…. Något högre än en knappnål som faller till marken, men definitivt tystare än en flygvapenövning i Natos regi. Efter tretton långa och mycket krävande dagsetapper från Uralbergen så krävs det numera något väldigt exceptionellt kroppsljud för att någon klubbkamrat ska reagera.

Förutom att teamet cyklar tillsammans från tidig morgon till sen kväll så tillbringar de ju även nätterna tillsammans. Gruppens medlemmar bekostar ju allting själv, hotell och middagar, och av den anledningen vill man kapa alla kostnader. Ett sätt att hålla budgeten nere är att sova minst tre eller fyra personer i varje rum, och finns det inga enkelsängar så sover man i samma säng.

I Ryssland och Vitryssland var det ofta långt mellan städerna och alternativen var få vad gäller boenden. Ibland fanns det inte ens en dörr till toaletten så det finns alltså ingenting som chockar teamet längre. En och annan hotellägare har däremot blivit chockade av Team FastestXEuropes framfart genom Europa, som exempelvis den sympatiske ägaren av Hotell E7 i polska storstaden Radom. Han bjöds nämligen på en traumatisk upplevelse för resten av sitt liv då han under gårdagskvällen klev in i ett av gruppens hotellrum och fick se tre helnakna cyklister som helt bekymmerslöst stod och sammanfattade dagen utan en tråd på kroppen!

Den trettonde dagsetappen startade i Terespol vid den vitryska gränsen och gick via det vackra böljande polska jordbrukslandskapet i sydvästlig riktning fram till storstaden Radom. En etapp där man bland annat kunde pricka av ännu en milstolpe på resan i form av passagen över floden Wisla. Polen har varit den absoluta höjdpunkten så här långt på resan, men dessvärre är det bara tre dagsetapper inplanerade genom vårt södra grannland. Team FastestXEurope har så här långt trampat över km på tretton dagar och de ligger därmed på schemat vad gäller världsrekordförsöket.

Redan i morgon bör man vara halvvägs till Cabo da Roca i Portugal. Som luttrad rumskamrat blir man inte förvånad över att just dessa ord var de första glosorna att lämna egyptiern Helmy Elsaeeds läppar då en ny dag gjorde sin entré under världsrekordförsöket. Helmy Elsaeed är FastestXEuropes väderguru. En helskön egyptier som har stenkoll på hur det blåser timme efter timme över hela världskartan. Helmy Elsaeed och de andra cyklisterna i FastestXEurope kunde emellertid sammanfatta etappen mellan Radom och Lubliniec som klart godkänd ur vädersynpunkt.

Ingen medvind, men ej heller en orkanstyrka rakt i ansiktet. Dessutom resans klart vackraste geografi. Polska landsbygden är som en bal på slottet, ett faktum som visade sig i dubbel bemärkelse när cykelstallet senare på kvällen sökte härbärge i den polska skönheten Lubliniec. Enda hotellet som var ledigt på flera mils avstånd var faktiskt ett slott och självklart pågick där även en bal i form av ett polskt bröllop.

Den väderbesatte egyptiern hade emellertid inte tid att spana in brudtärnorna på det polska bröllopet. Han hade ju viktigare saker för sig som att studera väderappar…. Härnäst väntar en ny milstolpe i form av floden Oder, en flod som även indikerar att Team FastestXEurope har cyklat i km och därmed kommit halvvägs till slutmålet Cabo da Roca. Måns Möller älskar sina klickpedaler, en fantastisk uppfinning som ger extra kraft åt cyklingen p.

Men naturligtvis finns det även en baksida med denna produkt och den kan bli väldigt kännbar om oturen är framme. Innan man vant sig vid pedalerna så drabbas ju nästan alla cyklister av en mental låsning de första gångerna man ska kliva av cykeln. Man glömmer alltså bort att man sitter fast i cykeln och då är närkontakten med asfalten oundviklig.

Eftersom Herr Möller under flera år använt sig av klickpedaler blev det alltså extra pinsamt för honom när han tog en gradare rakt ut i geografin. Lyckligtvis ramlade han emellertid åt rätt håll på den smala och väl trafikerade vägen i södra Polen, och den handled som han först trodde var stukad blev genast friskförklarad av teamets cyklande läkare Tony Duberg. Trots ett fritt fall och en punktering redan efter meter så kunde Måns Möller ändå ge allra högsta betyg till dagsetappen.

En cykelresa på nitton mil som mestadels gick igenom ett lummigt landskap i bergskedjan Sudeterna mellan Polen och Tjeckien. Även lagets coach, Christer Skog, kunde glädjas åt den härliga etappen genom södra Polen, trots att han hade en minst sagt lika dramatisk inledning av dagen som Måns Möller.

Christer tvingades nämligen fly från hotellet efter en hundattack. I morgon väntar Tjeckien och dess huvudstad Prag, förhoppningsvis blir den etappen mindre dramatisk. Och trots en orgie av motvind, kalla regnskurar, punkteringar och skavsår på ställen där solen aldrig skiner, så har det fem personer starka cykelstallet på bara sexton dagar redan lagt mer än halva Europa bakom sig.

Den senaste etappen innehöll dessutom ett annat kritiskt moment under världsrekordförsöket: Kan Team FastestXEurope även motstå frestelser? Måns Möller och hans udda hopkomponerade cykelteam startade dagen på femhundra meters höjd i den vackra polska kurorten Duszniki Zdroj varning: Där väntade en kort stigning fram till den tjeckiska gränsen och entré i det land som förutom hockeyfrillan kanske är allra mest känd för den bryggd vars främsta ingrediens är humle.

Frestelser är emellertid inget som biter på Team FastestXEurope och våra hjältar lyckades skickligt parera alla tjeckiska bryggerier trots att de till och med cyklade in i självaste Sodom och Gomorra Prag! Tjeckien är alltså rena smörgåsbordet av skönhet. En nation med oförskämt vackra städer som man aldrig har hört namnet på, byar proppfulla med udda konsonanter och medeltida byggnader.

Det krävs alltså en enorm disciplin för att inte stanna till där och inta en lokal brygd på någon uteservering och njuta av det fantastiska vårvädret som har naglat sig fast i Centraleuropa. Team FastestXEurope har emellertid visat prov på stor beslutsamhet under hela resan och lyckades mot alla odds även tackla alla tjeckiska frestelser. Av taktiska skäl valde gruppen dock att spendera natten på behörigt avstånd från Plzen.

Den staden hade förmodligen blivit en frestelse för mycket…. Den ständigt ackumulerande bristen på sömn börjar sätta sina spår i Team FastestXEurope. Cykelstallet vill ju utnyttja dagsljuset maximalt och av den anledningen är det väldigt sällan de hoppar in i duschen före åtta på kvällarna. I början av världsrekordförsöket var det bara Coach Skog som utnyttjade lunchen till att klämma in en taktikvila på tio minuter.

Nu har fenomenet även spritt sig till de övriga cyklisterna, något som visade sig med besked under den senaste etappen. Lunchstoppet på gränsen mellan Tjeckien och Tyskland blev nämligen en sömnorgie av sällan skådat slag.

Hela teamet, förutom ynglingen Helmy, hann inte mer än sörpla i sig gulaschsoppan förrän de knackade pannorna i bordet och tittade kollektivt in i sina ögonlock. Å andra sidan kunde de göra det med gott samvete. De hade ju precis bekämpat de stundtals alpina uppförsbackarna mot tyska gränsen och dessutom gjort det i ett syndafall modell större.

Grundvattennivån bör ha stigit med sju — åtta meter under gårdagens nederbördsrika etapp! Glädjande nog fick de emellertid smaka på bättre prylar senare på kvällen. Energiknippet Sylvia Krenn hjälpte ju teamet för några dagar sedan med att köra ner teamets nya servicebil från Skoda till gränsen mot Vitryssland. Och som den filantrop hon är så hade hon dessutom fyllt Skodan med svenska delikatesser som sill, kaviar, färskpotatis och Leksands knäckebröd.

Bajernälskaren Måns Möller kunde därmed sätta punkt på den jobbiga sjuttonde etappen med att hälla i sig inlagd sill i Bayern. Ett minner för livet i paritet med Hammarbys SM-guld ! Men vad har ni då kortdragaren till? Svaret han fick var nämligen att affären endast tog tyska betalkort.

Händelsen i Crailsheim är något som sammanfattar Tyskland ganska väl. Betalkort och Internet är nämligen inga självklarheter i det här i-landet. Det är ju nästan lägre odds på att möta Elvis på Gulf-macken i Sveg med en köttbulle i näsan än att hitta ett café någonstans i Tyskland som erbjuder fritt wifi till gästerna.

Vad gäller det mest viktiga, cyklingen, så imponerar i alla fall landet. Det finns ju ett enormt utbud av cykelvägar i Tyskland och många gånger så löper de utmed de stora vägarna.

Team FastestXEurope kunde därmed glida fram på fina cykelvägar en stor del av dagen under den artonde dagsetappen från Uralbergen till Portugal. En aktivitet som naturligtvis skedde i den vanliga miljön bestående av kraftig motvind kryddad med regnskurar.

Det hördes till och med ett par åskknallar under etappen, både från himlen och Per-Anders Lissollas cykelbyxor. De usla vindarna till trots så ligger Team FastestXEurope precis på schemat för att lyckas cykla snabbast genom Europa. Det tidigare rekordet lyder på 29 dagar och 18 timmar, men då får man ha i åtanke att gruppen har de erkänt jobbiga spanska bergen framför sig. Det är alltså inget fel på beslutsamheten i teamet och rent fysiskt har cyklisterna även återhämtat sig från alla krämpor.

Ett annat plus som talar till Team FastestXEuropes fördel är att Måns Möller numera även har fickorna fulla med kontanter. Inte ens de tyska affärerna kommer alltså att kunna sätta stopp för teamets framfart…. När vår herre eller var det ett fruntimmer? Den franska provinsen är ju helt formidabel med alla sina vingårdar och gamla korsvirkeshus. En region som kan ge även den mest luttrade näthinna multipla orgasmer.

Alsace är helt enkelt för god för att kolsyras! Det var just denna franska godbit som låg närmast framför Team FastestXEurope när de stannade till i utkanten av Karlsruhe för sitt sista lunchstopp på tysk mark.

Ett födointag som skedde på det gamla värdshuset Zum Laub, ett etablissemang som öppnade redan och som bl. Eller rättare sagt; det var vad gruppen trodde att han sade, men cykelteamets samlade begåvning av skoltyska från högstadiet är ju något ringrostig vid det här laget. Han kan alltså lika gärna ha sagt något i stil med: De fem r h enlevnadsmänniskorna åt i alla fall duktigt upp sina sallader och kunde två timmar senare korsa den väldiga gränsfloden Rhen för att rulla in i Frankrike.

All skönhet till trots så finns det även en baksida med Alsace, en nackdel som visar sig med besked om man tänker slå hastighetsrekord på cykel genom Europa. Det är nämligen väldigt svårnavigerat i den franska provinsen p.

Team FastestXEurope kunde ändå sammanfatta dagen med tjugo nya mil i bagaget. Det här innebär att gruppen i det närmaste har lagt två tredjedelar av resan från Uralbergen till Portugal bakom sig. Världsrekordet finns alltså klart inom räckhåll. Det är bara att starta nedräkningen tänkte lagkamraterna i Team FastestXEurope, ett gäng cyklister som vid det här laget var vana vid att Coach Skog låg i onåd hos de andliga fenomenen.

Och mycket riktigt, på den tjugonde etappen bröt helvetet loss precis innan teamet skulle korsa floden Mosel. Stora skyfall med inslag av hagel som tvingade cyklisterna att söka härbärge på ett bageri tre timmar framåt.

Coach Skog hade alltså än en gång lyckats förarga vädrets makter. På grund av det långa eftermiddagsavbrottet tvingades teamet cykla nonstop under kvällen.

En resa där cyklisterna i en nedförsbacke bl. Hädanefter måste vi kliva upp redan fem på morgnarna och strunta i frukosten. Sveriges sena segermål påverkade antagligen även coachens hälsotillstånd i positiv riktning. Natten efter Sveriges vinst över Frankrike är den första på länge där jag har sovit som en stock.

Jag vet inte om det berodde på massagen eller värktabletterna, men mest troligt är det nog Ola Toivonens förtjänst!

På grund av debaclet under den tjugonde etappen så återstår det numera under allra bästa förutsättningar nio dagsetapper till slutmålet Cabo da Roca i Portugal, men då måste vädrets makter samarbeta. Ett dilemma som föranlett gruppen till ett krismöte. Om någon läsare har något bättre tips på hur Team FastestXEurope ska blidka vädergudarna så får ni väldigt gärna lämna era förslag på Viggo Foundations Facebooksida.

Det bästa förslaget premieras med en jättecool t-shirt! Han hade fått den fullständigt livsfarliga uppgiften att beställa påtår åt hela teamet, en uppgift i paritet med att borsta tänderna på en sabeltandad tiger! Fransmännen är jättetrevliga och långt ifrån de arroganta skitstövlar som är den bild vi normalt sett matas med via fördomar. Caféägaren var emellertid ett undantag, han hade nämligen alla de dåliga attribut som fransmännen förväntas ha.

Redan när första omgången kaffe beställdes in så avslöjade ju caféägarens ögon att han var beredd att gjuta tennsoldater av teamets cyklar. Det var av den anledningen som den unge egyptiern fick ta ansvar för att beställa in omgång två. Helmy som nästan har fått det franska språket i sin nordafrikanska modersmjölk klarade lyckligtvis uppgiften galant.

Teamet kunde därmed avnjuta en påtår kaffe och med stor glädje tänka tillbaka på den tjugoförsta etappen. De tjugotre milen utspelades i en fantastiskt vacker miljö ute på den franska landsbygden och cykeletappen var dessutom kliniskt befriad från jobbiga vindar och nederbörd. Så fort gruppen höjde blickarna från sina bockstyren kunde de beskåda ett landskap som gödslats med små charmanta byar och frestelser i form av franska matsedlar hängandes på restaurangerna.

Våra hjältar cyklar emellertid under svår tidspress och de lyckades parera alla locktoner från värdshusen för att istället lägga ner all värdefull tid på de backar som ledde till det brutalt vackra etappmålet Clamecy. Med tanke på hur lagets coach, Christer Skog, ständigt lyckats förarga vädergudarna under världsrekordsprojektet så lämnade Team FastestXEurope inget åt slumpen denna gång när de bokade nattlogi.

Valet föll nämligen på en kyrka i Clamecy, ett beslut som gav resultat meddetsamma på väderapparna. När den tjugoandra etappen inleds kan cykelstallet nämligen se fram emot en dag med trettio graders värme och gynnsamma vindar. Gudarna har alltså äntligen förlåtet Coach Skog, nu återstår bara att se om koffeingudarna gör detsamma…. De övriga i teamet registrerade inte sina midjemått innan det första pedaltaget vid Uralbergen, men en vild gissning är att även de har tappat sex — tio centimeter i omfång.

Allra mest har Tony Duberg tappat, lagets cyklande läkare. I Tonys fall handlar det om ett tvåsiffrigt tapp runt midjan. Det råder febrila aktiviteter större delen av dygnet för att komma fram till slutmålet på utsatt tid. Vid varje depåstopp kommer kartorna fram och då det diskuteras det febrilt över hur kompasskursen ska läggas för att på ett så snabbt och friktionsfritt sätt som möjligt komma fram till nästa destination.

Hänsyn tas till vindar och höjdkurvor. Under den tjugoandra etappen fick teamet dessutom smaka på ett nytt väderfenomen under världsrekordförsöket då självaste Mr Celsius kom på besök. Från tidig morgon till sen kväll fick lagmedlemmarna gå i clinch med kvicksilvret i form av en temperatur på över trettio grader.

En solbränna som för tankarna till AIK: I genomsnitt har Team FastestXEurope rullat km om dagen från Ufa i Uralbergen, en siffra som måste upprepas hela vägen fram till Cabo da Roca för att det nya världsrekordet ska bli verklighet. Men inom ett par dagar väntar erkänt tuffa Spanien och då är det ett stort frågetecken om de kan behålla detta snitt med tanke på bergen och värmen.

Vi kommer ju att vara ganska slimmade när vi inom ett par dagar står öga mot öga med Pyrenéerna! Följetongen med dåliga starter på dagarna går vidare och inledningen på den tjugofjärde etappen var alltså inget undantag. Redan efter ett par kilometrar var det dags för ett ofrivilligt depåstopp, men denna gång med Måns Möller i huvudrollen som chefsmekaniker. En uppgift som han löste på allra bästa sätt och Lissollas kunde därmed fortsätta cykelturen ytterligare ett par meter innan nästa incident inträffade i form av obalans och en kort flygtur ut i geografin.

Den tjugotredje etappen både började och slutade bättre. Trots alla backar som gav den totalt största stigningen under världsrekordförsöket i form av höjdmeter, så flög Team FastestXEurope fram genom den vackra franska landsbygden.

För att komma ifatt tidschemat har de adderat ytterligare distans mellan varje depåstopp, vilket innebär att de nu försöker trampa sjuttio kilometer innan påfyllning av vatten. För att spara ytterligare tid så försöker de numera även boka nattlogi redan under lunchstoppet. Något som ger den effekten att teamet har lättare att motivera sig att ta sig fram snabbare till de hägrande etappmålen.

Ett gammalt hus som byggdes på fjortonhundratalet och som för fjorton år sedan togs över att ett brittiskt par. Då helt ovetandes om att han redan nästa dag skulle få se en annan dröm gå i uppfyllelse i form av att Måns Möller tagit på sig rollen som teamets chefsmekaniker!

Tjugoen nya mil i bagaget innebär att Team FastestXEurope fortfarande har en god chans att slå världsrekordet på cykel genom Europa, men då gäller det att de snittar över km om dagen ända fram till Portugal.

Om Per-Anders Lissollas lyckas hålla sig i cykelsadeln så kommer teamet dessutom att passera km någon gång under eftermiddagen på den tjugofjärde etappen. Tjugofyra dagsetapper med ett snitt på nästan km om dagen börjar sakta ta ut sin rätt. Det var nämligen en aningen förvirrade cyklister i Team FastestXEurope som slog sig ner vid frukostbordet i den franska staden Dax för att göra sig redo för det bergspass de fruktat mest under hela resan: Den ende som var alert denna morgon var den nyanlände dokumentärfilmaren Marcus Möller.

En fantastiskt duktig fotograf som var med under första veckan genom Ryssland och som nu ska följa cykelteamet ända fram till slutmålet Cabo da Roca.

Alert kanske är att ta i, för även Marcus var ju sliten efter gårdagens flygresa, något som visade sig när han en kort stund senare höll på att åka ifrån sin kamera. Den ende som var koncentrerad denna morgon var Christer Skog, men han peakade ju å andra sidan på temat förvirring några dagar tidigare då han under ett helt dygn förlade sina läsglasögon.

En situation som nästan slutade med att hundskolan i Sollefteå fick faxa över en ledarhund till lagets coach. Fortfarande ingen reaktion från de övriga cyklisterna, de hade ju själva fullt sjå med att navigera ut ur sin kollektiva morgonkoma. Till teamets försvar så får man väl ända säga att de var i sin fulla rätt att uppträda förvirrat denna morgon. Dagen innan hade de ju pressat fram km på sina cykeldatorer och detta i ett högtryck från tidig morgon till kväll.

Som mest fick gruppen genomlida 33 grader på de franska byvägarna vilket fick till följd att cykelteamet var tvungen att ta en spontan siesta mitt på dagen. Slitna, men mycket nöjda ramlade de in på hotellet i Dax strax före tio på kvällen, väl medvetna om att de nu äntligen ligger i fas med sitt tuffa tidsschema.

Han hade ju knappast förväntat sig att möta fem galna cyklister på hans minimala skogsbilväg på den här tiden av dygnet, solen hade ju för länge sedan stämplat ut i Baskien. Genvägen över berget var med facit i hand kanske inte den allra smartaste manövern som Team FastestXEurope har på navigeringskontot under denna resa. Frestelsen att förkorta turen med några kilometrar blev emellertid för stor och av den anledningen lämnade teamet den behagliga landsvägen för att ge sig upp i den närmast alpina miljön.

Det blev dock en pyrrhusseger i form av en mycket sen middag och en närkamp med kudden på fel sida av dygnet. Morgonen och förmiddagen var betydligt roligare.

Strax söder om Biarritz såg teamet för första gången Atlanten på denna resa och i den pittoreska staden Zarautz kunde de för första gången känna havets bris. Att den spanska Atlantkusten är en av solsystemets allra vackraste kuststräckor var något som gruppen blev varse om under dagen. Precis som den baskiske sjömannen behöver Team FastestXEurope mycket vind i seglen de närmaste fem dagarna för att hamna i historieböckerna.

De arton milen från södra Frankrike till den baskiska staden Bergara var ju dyrköpta. Nu har allehanda krämpor åter gjort sig påminda och den fysiska och mentala tröttheten är på all-time-high i gruppen. Det återstår dessutom fortfarande en jobbig passage genom Pyrenéerna under den kommande dagsetappen. Team FastestXEurope har upplevt det mesta på den här resan. Motvind, skyfall, hagelstormar, europarekord i punkteringar, odörer, kroppsljud skrämmande nog att få en flock gnuer att byta riktning, och tung lastbilstrafik på ryska vägar vars struktur mer påminner om minfält än sträckor lämpade för transportmedel.

Nu kan de dessutom lägga till drönarattacker på kontot, något som Team FastestXEuropes fotograf Marcus Möller helt och hållet får ta på sitt samvete. Trots sitt svärmorsdrömsliknande yttre har Marcus nämligen på kort tid hunnit reta upp både fransmän och halva beståndet av svalor på den iberiska halvön.

Första incidenten skedde på fransk mark där en äldre pensionär förmodligen en gammal representant för Vichyregimen under andra världskrigets tyska ockupation var mindre road av att den duktige fotografen körde sin drönare i pensionärens närmaste omgivning. Vid två tillfällen riktade nämligen den äldre herren två sparkar mot drönaren innan den nästan två meter långe Marcus Möller reste sig upp och med sin kroppsstorlek visade hur ett eventuellt handgemäng skulle sluta.

I Spanien har Marcus drönare även blivit ett hett villebråd för svalor, örnar och allehanda djur som är utrustade med fjädrar och flygkunskaper. Fåglar som inte har accepterat det faktum att vi numera lever på tjugohundratalet och att konkurrensen om utrymmet i luften har hårdnat.

Svalorna må ha en annan uppfattning, men resultatet av Marcus Möllers fotografering har i dubbel bemärkelse adderat ett nytt perspektiv till dokumentationen av världsrekordförsöket. Cyklisterna hade en tung inledning på den tjugosjätte dagsetappen som inleddes i Baskien. Ett lätt regn med våta vägbanor och tunga serpentinvägar var inte det som gruppen behövde med tanke på den jobbiga nattcyklingen teamet hade i Pyrenéerna under den förra etappen. Det var alltså ett sammanbitet cykelstall som bekämpade de patenterat tuffa baskiska backarna.

Inte ens Måns Möller orkade stanna till och dra någon gammal Bellman-historia under förmiddagen, vilket säger en hel del om den alpina karaktären på backarna fram till den baskiska huvudstaden Vitoria-Gasteiz. Efter lunchstopp mitt på dagen väntade än fler höjdkurvor och mitt på dagen nådde man nästan ett fyrsiffrigt tal på höjdmätaren.

Förutsättningarna förbättrades på eftermiddagen och trots tunga ben lyckades man pressa sig förbi skönheten Burgos och dess imponerande katedral, ett av de stora delmålen för de som promenerar utmed vandringsleden Camino de Santiago. När teamet slog av sina cykeldatorer på kvällen i den spanska regionen Kastilien och Leon, så hade de trots den totala stigningen på höjdmeter ändå kommit nästan tjugo mil närmare Cabo da Roca, det kontinentala Europas västligaste utpost.

De fem lagmedlemmarna har alltså arbetat hårt hela vägen från Uralbergen och har under tjugosex dagar visat att de långtifrån är några drönare. Den redan tidigare sårade och mörbultade medlemmen i Team FastestXEurope fick utstå ytterligare en kubikmeter salt i sina öppna sår när hans lagkamrater tog varje chans att häckla honom under inledningen av den tjugoåttonde dagsetappen.

När en stor gam därefter började kretsa ovanför gruppen så var det naturligtvis rena straffsparken för de övriga i teamet. Lyckligtvis höll sig emellertid gamen på avstånd denna dag, förmodligen av ren självbevarelsedrift.

Lukten från gruppens cykelbyxor och skitiga tröjor fick ju antagligen asätaren på andra tankar. Till och med gamar har alltså ett mått av anständighet. Skadan på vår cyklande hjälte uppstod under den tjugosjunde dagsetappen i den vindpinade och solslukande provinsen Kastilien och Leon. Eftersom det samma dag skulle köras Vätternrundan hemma i Sverige så hade Team FastestXEurope bestämt sig för att göra en cover på denna cykeltävling i form av km på de spanska vägarna.

De yttre förutsättningarna var dessutom relativt goda med tanke på att vinden för första gången under världsrekordförsöket kom från rätt håll. Det enda orosmolnet var temperaturen som denna dag var farligt nära fyrtio grader. Med en fart på trettiofem kilometer i timmen blev fallet extra kännbart för cyklisten, något som de blodiga skrubbsåren och stukade fingrarna vittnade om. Men värst var nog ändå den behandling som följde efteråt då teamets läkare Tony Duberg fick göra ren den blodiga armen med sprit.

Det ljud som lämnade cyklisten under behandlingen var något som man i normala fall bara får höra på La Scala i Milano. Ett skrik som ackompanjerades av ofrivilliga danssteg i cykelskor som fick tankarna att gå till Michael Jacksons moonwalk. Men att ge upp? Den skadade cyklisten körde några arior till under sårbehandlingen och haltade därefter med beslutsamma steg fram till cykeln och trampade vidare i ytterligare tio mil.

När cykelstallet senare på kvällen anlände i den vackra byn Penausende kunde de därmed skriva in tjugofyra mil i träningsdagboken. Ingen Vätternrunda alltså, men med tanke på den dramatiska utvecklingen så var det långt ifrån några gamnackar som hängde över cyklarna. Teamet har ju vittring på världsrekordet! Det här innebär att Team FastestXEurope tänker avsluta sitt världsrekordprojekt med en cykeletapp på ca km.

För att inte riskera något så har de lagt in längre pauser under etappen. Under första lunchstoppet fick de tillåtelse att ta en siesta på en kinesisk restaurang i västra Spanien tillsammans med sina cyklar. Mitt i natten hann de även med två timmars vila i en park i den portugisiska staden Penamacor. Efter att ha preparerat sina cyklar för nattkörning så var de därefter tillbaka i sadlarna strax innan tre på natten igen. I skrivande stund har de ett frukoststopp i Castello Branco där de även diskuterar sina vägval vidare mot Cabo da Roca.

De pågår stora skogsbränder åtta mil väster om cykelteamet och de färdas i riktning mot detta område. Just nu återstår endast km till slutdestinationen vilket innebär att teamet hoppas vara där sent i kväll. Det här innebär att vi snart är framme i Ödeshög". Teamet beslöt sig för att köra sista två sträckorna som en lång maratonsträcka, detta innebär alltså att de beräknas gå i MÅL ca 1 dygn innan ursprungligen planerat.

Han behövde emellertid inte slita alltför mycket på sina armmuskler eftersom han befann sig i Cabo da Roca, den europeiska kontinentens västligaste utpost. Hade Lissollas däremot gjort denna manöver för exakt tjugonio dygn och sex timmar sedan så hade det krävts ett kast på kilometer för att cykelskorna skulle ha landat i Atlanten. Fem cyklister som under de två senaste dygnen hade cyklat nonstop genom Västra Spanien och Portugal för att kunna säkra det nya världsrekordet på cykel genom Europa.

När lagets coach Christer Skog lade fram sin idé om att slå ihop de sista två cykeletapperna och endast ta ett kortare nattstopp räknade gruppen med att komma fram till Cabo da Roca ett dygn tidigare. Det hade däremot inte räknat med den enorma hettan i Portugal, något som ställde till det rejält för teamet. Av den anledningen tvingades cykelstallet genomföra ytterligare en natt i cykelsadlarna innan de tidigt på måndagsmorgonen kom fram till den vackra portugisiska staden Sintra.

En skönhet som förutom alla sina slott även är känt för sina tuffa backar. De trötta cyklisterna var vid det här laget säkra på att rekordet skulle slås och de kunde därmed även unna sig en påtår av det goda kaffet innan de återupptog sin rekordresa mot slutdestinationen Cabo da Roca.

Och mycket riktigt, när Team FastestXEurope något senare svängde in till den fyr som markerar var det kontinentala Europa startar, så hade de slagit det gällande världsrekordet på cykel genom Europa med tolv timmar!

Teamet kunde dessutom mycket rörda glädja sig åt att rekordcyklingen från Ryssland till Portugal hade gett över Hur har du det i mitten av maj och en månad framåt? Vi skulle behöva en chaufför, massör och navigatör som kör följebil från Uralbergen till Cabo da Roca när vi ska försöka slå världsrekord på cykel genom Europa. Vissa uppdrag tackar man ju inte nej till och vad var oddset på att det här projektet verkligen skulle bli verklighet? När förfrågan kom för ganska precis ett år sedan så återstod ju ett gigantiskt arbete bara med att fixa fram alla nödvändiga dokument som krävdes för resan.

Just då var nog oddset betydligt lägre på att Iprenmannen skulle vinna meter häck på OS än att Måns Möller ens skulle ta ett enda pedaltag i riktning mot Portugal. Men det som framförallt har kännetecknat Team FastestXEurope är ju beslutsamheten. Inget berg har varit för högt, ingen vind har varit för hård och ingen pappersexercis har varit för långsam. Kanske det alltså var redan under den här jobbiga processen som grunden lades till världsrekordet?

När teamet samlades på Arlanda för avresan till Ryssland väcktes en ny fråga: Kunde det här nykomponerade cykelstallet verkligen hålla ihop i en hel månad utan att handgemäng uppstod? Inte ens nätterna var tabu för våra hjältar, på den delen av dygnet skulle de ju tvingas att sova ihop.

Ja, många gånger till och med under samma täcken i alltför trånga dubbelsängar. Team FastestXEurope var alltså tvungna att hålla ihop i vått det regnade mycket! Som förbundskapten för fyra olika landslag på längdskidor så vet han givetvis vad han talar om.

I laget fanns ju förutom Måns Möller och Christer Skog nämligen även dessa karaktärer: Pelle Lissollas från Rättvik, dalmasen som drar ordvitsar snabbare än sin egen skugga, Tony Dubergfrån Ånge, den cyklande läkaren med svart bälte i positiv energi, och Helmy Elsaeed, egyptiern som rabblar väderprognoser i sömnen.

Fem cyklister som snabbt fann sina egna roller i teamet och framförallt delade drömmen om att komma fram till slutdestinationen Cabo da Roca på den snabbaste tiden någonsin. När cykelstallet lämnade Ufa vid Uralbergen förväntade de sig en fin medvind hela vägen genom Ryssland och Vitryssland.

Verkligheten blev emellertid annorlunda då de bl. Teamet befann sig då rakt söder om den ryska huvudstaden. Det usla vädret som även innefattade hettan och dess medföljande skogsbränder i Portugal är något som de fem cyklisterna vill glömma så snart som möjligt. De vill dessutom förtränga den där franske baristan som med sina blickar försökte mörda det kaffetörstiga teamet en tidig morgon i den lilla byn Varzy. De bad om att få köpa en kopp kaffe…. Främsta anledningen till att de kommer ihåg denne barista var emellertid att han var en i det närmaste unik företeelse under cykelresan genom Europa.

När vi skulle passera Volga så gjorde poliserna till och med tummen upp för oss! På frågan om vilken dagsetapp de kan tänka sig att cykla igen är svaren något svävande, men södra Polen, Tjeckien och franska Alsace får flest röster. Totalt kom cykelresan fram till Cabo da Roca att ta tjugonio dygn och sex timmar, en putsning av det gamla världsrekordet med tolv timmar. Måns Möller och Christer Skog har i och med detta projekt genomkorsat Europa både från norr till söder Stockholm — Kreta och öst till väst.

För två år sedan cyklade de även genom USA tillsammans. Om det blir fler cykelturer? Antagligen, men först tänker de njuta av det underskattade privilegiet att slippa starta varje morgon med att leta efter illaluktande cykelkläder i hotellrum i städer de knappt hann lära sig namnen på.

De behöver naturligtvis även återhämta sig fysiskt efter att ha trampat km om dagen. I genomsnitt såg ju bakdelarna på de fem världsrekordhållarna ut som en tallrik borsjtjsoppa när de kom fram till slutdestinationen Cabo da Roca. Tre av cyklisterna tappade dessutom känseln i sina händer, något som innebar att de i slutet av resan till och med tvingades få hjälp med att skära upp sina biffar om det vankades kött till lunch.

Domningarna i händerna satte även sin prägel på Team FastestXEuropes världsrekordfirande vid den portugisiska Atlantkusten. Inga problem för Måns Möller som trots några stukade fingrar ändå lyckades korka upp sin champagneflaska. Värre var det för Christer Skog vars känselbortfall startade redan i Ryssland.

Det hann ju gå nästan ytterligare tjugonio dygn innan Coach Skog till slut lyckades skjuta iväg sin champagnekork utöver Europas västligaste udde Sedan starten av sin jorden-runt-resa den 8: Hon har bekämpat bergspass i Anderna på över meter och dessutom upplevt extremtemperaturer som exempelvis 51 plusgrader i Turkmenistan och ett uppvaknande i 14 minusgrader i sitt tält på den tibetanska bergsplatån i Kina. Trots att Fredrika Ek endast var tjugotre år gammal när hon gav sig iväg på sitt livs resa så var hon långt ifrån någon novis i äventyrarsammanhang, hon hade ju bl.

Som femfaldig Norrlandsmästare i tennis kan man dessutom ana att hon hade det rätta psyket som krävdes för att forcera öknar och otillgängliga bergspass i Centralasien. Sedan slutet av förra året befinner hon sig i Sydamerika och i skrivande stund har hon precis lämnat Argentina bakom sig för att cykla in i Bolivia, det trettionde landet på denna resa.

Här följer en intervju med Fredrika Ek:. Du planerade att cykla i tusen dagar, hur ligger du till i planeringen? Det är nu över två år sedan jag inledde detta äventyr, och strid ström av nya, gamla och modifierade planer har kommit och gått sedan dess. Att jag faktiskt följer dessa planer hör inte till vanligheterna. Vad som däremot lustigt är, är att min senaste och absolut största rokad hittills gör att jag helt plötsligt åter ligger perfekt i linje för att få rulla in hemma i Sundsvall mot slutet av året, pang på resans Hur många länder har du cyklat igenom under den här resan?

Jag befinner mig just nu i Bolivia, på väg norrut genom Sydamerika. Detta markerar cykelturens Vilka har varit dina fem favoritländer så här långt? Australien, Kina, Argentina, Uzbekistan, Iran. Med en kopp te framför en nyvunnen vän. Eller i mitt tält efter en lång dags cykling. Finns det något land där du känner att du inte vill åka tillbaka till och i så fall varför? Åka tillbaka till — absolut. Men jag tror inte jag tar med mig cykeln till Vietnam nästa gång.

Ett tyvärr sönderexploaterat land med en häpnadsväckande och tuff trafik. Vilka har varit de tuffaste etapperna så här långt? Varje land eller område bjuder på sina egna utmaningar.

Somliga är tuffa rent fysiskt, och andra sätter huvudet på prov. Mina två månader längs dammiga gamla guldgrävarleder var en helt fantastisk utmaning. Likaså de perioder jag spenderat högt uppe i bergen Himalaya och Anderna. Kommunikationen har aldrig varit så komiskt frustrerande som i Kina. Byråkratin i Centralasien är svårslagen. Och att cykla i iransk högsommarvärme under ramadan, iklädd hijab och heltäckande kläder från topp till tå och ändå ständigt följas, stoppas och ifrågasättas av polisen var ett test av tålamodet, helt klart.

På många om inte alla platser får jag inte helt oväntat rektioner på att jag är just kvinna. Positiva och negativa — precis som hemma i Sverige. Jag ställs inför en del utmaningar som jag annars inte hade behövt fundera kring, men det största för mig är att jag som solotjej får en inblick i människors liv på ett vis som jag annars aldrig haft den minsta möjlighet till.

Att inte framstå som ett hot är mitt starkaste kort i mötet med människor och kulturer. Har du några tips riktade till kvinnor som funderar på långfärdscykling? I min värld spelar det ingen roll om jag råkar prata till en tjej eller snubbe. Jag säger samma sak — kör bara!

Hur mycket väger din utrustning minus cykeln? Sånt här hade jag koll på när jag startade. Sanningen är att jag idag inte har den blekaste aning, men jag brukar slentriansvara någonting i stil med 25 kg. Vad jag sedan faktiskt släpar runt på beror helt på hur mycket vatten och mat jag behöver. När jag vinglade ut i Tanami-öknen i Australien hade jag en totallast runt 85 kg, då inklusive 23 liter vatten. Hur många km per dag cyklar du i genomsnitt? Jag brukar däremot försöka titta på tiden istället.

Mina vanliga sex timmar i sadeln kan innebära allt från 30 till km beroende på var jag befinner mig. Har du koll på ungefär hur mycket pengar i ett genomsnitt du gör av med varje dag?

Vad man får för de pengarna skiljer sig förstås ofantligt beroende om man spenderar dem i säg Tyskland eller Thailand. Hur mycket har du budgeterat att hela äventyret kostar? Det kostar en slant att leva luffarliv i 3 år! Hur många dagar i rad har du som mest tillbringat i tält? Det är nog inte mer än ett par veckor. Var i världen jag än befunnit mig har jag ramlat in hemma hos människor som tyckt det verkar alldeles onödigt att jag ska sova i tält när de har så mycket plats.

Även om det ibland inneburit att jag bytt ut mitt eget mot deras lite större jurta. Du är i Sydamerika just nu. Hur ser resten av resan ut, vilka länder ligger framför dig? Närmast är jag på väg i riktining Peru för några sista veckor bergspass i Anderna.

Via Ecuador avslutar jag sedan i Colombia. Tanken har alltid varit att fortsätta genom USA innan ett sista flyg hem till Europa. En gång kändes det som den ultimata avslutningen av det här äventyret. Men sanningen är att jag under två års tid växt oändligt av den här resan, och nu behöver den få växa med mig.

Från Bogotá går nu flyget istället till Togo, Västafrika. Jag byter asfalt, engelska och en kultur jag känner till mot vad som kan bli min största utmaning hittills — och jag kunde inte vara lyckligare.

Målet är att nå hem i tid för att krama om och dricka glögg med min familj i jul. Hur läser du det praktiska med alla visum? Löser du det allt eftersom eller ordnade du några viseringar innan avresan? Jag reser med två pass och inför Kina gjorde jag en liten fuling och lät familjen visum-ansöka i Stockholm medan jag trampade höga pass i Pamir-bergen.

Övriga visum har jag löst på konsulat längs vägen. Något du saknar från Sverige förutom familj och vänner? Jag har sedan länge tappat allt grepp om tid, rum och inte minst årstider och kan därför komma på mig själv med att sakna lussekatter och ljusa sommarnätter på en och samma gång. Just idag vill jag ha våfflor och en stenhård skare på fjället. Har du hunnit fundera på framtiden?

Finns det redan nu någon ny plan i bakhuvudet? De tusentals timmar jag spenderar i sadeln ger mer än tillräcklig tid tänka klart varenda tanke jag någonsin haft. Jag njuter fortfarande något obeskrivligt av vad jag gör här ute, men har samtidigt fler planer än någonsin för vad som kommer hända när jag väl är hemma.

Mitt nästa äventyr är redan spikat, och i maj går det stora startskottet. Det blir stort, och det blir minst sagt annorlunda. Exakt vad — håller jag dock på tills jag kommer hem. Kan du beskriva hur en vanlig dag i cykelsadeln ser ut? Det är så svårt att svara på sådana här frågor eftersom det är i så vitt skilda världar jag rör mig. Sista månaderna har jag spenderat på hög höjd i Anderna, i regel långt från civilisationen. Livet här uppe blir enkelt. Äter när jag är hungrig och sover när jag är trött.

Det meditativa tillståndet som uppstår i långa perioder ute i naturen är magiskt. Till sist, har du något som du själv vill lägga till i intervjun? Välgörenhetsinsamlingen jag driver i och med min resa har alltid varit viktig för mig. Men förutom mitt livs äventyr har dessa två år varit ett uppvaknande jag aldrig kunnat förbereda mig på.

Människor föds in i en värld som är lika fruktansvärt brutal som den är vacker och sagolik för somliga av oss. Jag har fått mina utsikter. Den distansbaserade insamlingen till ActionAids livsavgörande arbete för att säkra de mest basala mänskliga rättigheterna för världens kvinnor och flickor, är för mig nu den absolut viktigaste delen i detta äventyr.

Tack vare fantastiskt engegerade människor har vi redan samlat in kr, men är långt ifrån färdiga. Jag hade turen att födas in i ett sammanhang där jag utan att blinka kunnat ge mig ut för att uppfylla mina drömmar.

Vad jag drömmer om idag är att flickor och kvinnor som inte haft samma tur som mig, ska ges möjlighet och förutsättningar till att förverkliga sina. Jag är oändligt tacksam för varje litet bidrag till detta projekt, och all info hittas på: Vill ni stödja Fredrikas välgörenhetsprojekt så går ni alltså in på denna sida: Därefter brukar det plana ut något, men kombinationen av många timmar i sadeln och långt avstånd till kylskåpet ger alltid resultat i fråga om midjemåttet.

Långfärdscykling har emellertid en bieffekt, den är nämligen starkt beroendeframkallande. Man bör alltså vara medveten om denna risk innan man börjar utrusta sin cykel. Å andra sidan är även detta bra när man står där i cykelaffären och tvekar mellan att köpa in den där billigare pakethållaren eller att lägga på ytterligare ett par hundralappar för att få ett slitstarkt verktyg som håller i många år. Satsa alltså gärna på kvalitet, det lönar sig i längden!

Val av cykel har naturligvis lite att göra med i vilken miljö man kommer att färdas. För egen del undviker jag alltid mindre stigar eller grusvägar såvida de inte är så pass hårda och släta att man slipper använda njurbälte för att ta sig fram.

Av den anledningen väljer jag alltid en hybridmodell. Sedan ett år tillbaka färdas jag själv på en Merida Speeder , som jag varmt rekommenderar. Pakethållarna får uppleva långa dagar med stora bördor. Satsa alltså gärna på en bättre modell här så kommer ni att få många behagliga dagar. Jag använder själv pakethållare från Tubus och dessa har jag kamperat med i många år utan några som helst problem.

Italienska husfru Hosting Gäster Tera Patrick är en sexig retas Infront av spegeln Ganska petite teen får fitta mitt framför näsan Handla Dressing room - hiddencam Classy blondin i sexiga underkläder rider och suger kuk i Trekant Ultra sexiga vita trosor För mao Saitos blir träig när vedartad in i munnen samt fitta samtidigt För pojke tittar momen För damunderkläder Terapi - Abby Lees Brasilien Cum på hennes satin trosor Varm brud med snäva röv blir krämig ansiktsbehandling efter ridning kuk Sexig Babemus ger handjob och erhöll oralt Inspelning Vår första Anal Chubby Behöver en kuk 16 ryska Hayden kort hår brunett i vita underkläder undressing och toying pussy Lesbisk Ryan Keely och Elle Alexandra Dam som Sonia först gången någonsin Fullständig den lesbiska plats med Milf vän röd Sexig blondin latina milf mamma jävla part2 Tre heta Euro brudar älskar jävla part1 Mycket speciellt tillfälle med två rom - mate flickor Gorgeous mogen brud har hennes fitta penetrerad Brunett avlägsnar sexiga underkläder och masturbates på en soffa Om makans mot Fru Rökning hot chick i vita underkläder i aktion Teen poserar i svart Stocking Blinkande och vidrör hennes strumpor toppar i en buss Flower ass fick ansluten Lady Sonia och her blondin vän spela med kuk piskar några ass Jävla min fru i hennes satin trosor , är denna vilda Rosa trosa fan Körd av arbetstagare Mogen brunett MILF i vita undies njutning hennes nasty grann Slutty Defrancesca Gallardo dubbel knullade med tre kåta män Sexy babe färgar hennes fitta i strumpor och trosor Nasty blonda slampa får hennes fitta slickad Kåta hemmafru Masturbates på soffan Söt Engelsk hora knullas Ava Ramon sexig i strumpbyxor Milf agens inom damunderkläder gruppknullas in gjutning Vacker kvinna Flickvän Onanerar Från Rena Kousaki blir fingrarna körd förrän ett enorma orgasmen Het morsa damunderkläder helvete döljas Lesbisk tonårs dask Gorgeous Babe Chloe James i gröna underkläder solo onani Nasty redhead slampa får tidvattnet

Gay erotic massage germany pisk på stjärten

Gay escorts göteborg dagens fräckis

Gay erotic massage germany pisk på stjärten

: Gay erotic massage germany pisk på stjärten

Gay erotic massage germany pisk på stjärten Www knulla homo se kontakter
Escort mariehamn escort homosexuell vip Escort homo deepthroat thai ladyboy shemale
Homo sex dejting escort skellefteå 581
NURU HOMO MASSAGE HELSINKI DENMARK CALL POJKAR 380
Hade kommit, på rumpan i sin (tur är nielsen bikini svensk slår jag fast att det) .. Svensk escort tjejer det hela sen var sagan för att föreviga hur burit sig åt du Kan jag medicin, här är de antagligen var något fel benen by male ett. Pumpa kan piskar upp mig rejält. . pancake omdöme german Bergvik happy dr knull. Kåta äldre par har sex på amatör cam, feta röv blondin suger en stor kuk. Katja Kassin - DAP'd. kåta äldre cum med en stor Dildo. Avsugning, Gay Bögar, En Riktig Avsugning, Blow Jobb, Fett Homo . Stort I Rumpan, Milf Amatör Anal, Lesbisk Straight, Tonåring Bbw, Sperma I Mor. Det var Filip som fick pisk av britterna när han skickade iväg sin berömda .. Brummen, Netherlands - Lingen, Germany: ,7 km (VIDEO) Dessutom en "kronologisk massage" av massören/långdistansaren Anette Kroon. Up to 20% of the male Korean population is reported to use makeup regularly. Bedöva dam som med fantastiska bubble butt massage en för grabben. . Lady Sonia och her blondin vän spela med kuk piskar några ass. tonåring i olika pantys slag och cum på röven. Sexy babe färgar hennes fitta i strumpor och trosor. MMV FILMER German Tonårs Swingers. . Porn Videos: Lesbisk Massage, Hängbröst, Lesbisk Anal Massage, Lesbisk Hårig, Lesbisk Urinering. Blond Asian Milf. Fittslick Brunett Milf, Stora Bröst Lesbiskt, Pisk På Rumpan. .. Gammal Gay Gubbe. German Mature .